Безуспешно упоен, но успешно гръмнат...

Още от автора

„Избягалият“, по-точно излезлият (да не кажа пуснатият да излезе) в неделя сутринта от клетката си в ловешкия зоопарк ягуар е бил убит.

УБИТ!

Убит, без да носи и прашинка вина, че е орисан да живее зад решетки в далеч от нормални условия и още по-далеч от естествената му среда, за да служи за забавление на ловчанлии и техните гости.

Убит, без да е представлявал опасност за когото и да било, тъй като хората от района са били евакуирани
.

Убит от ловец, вероятно представител на пиянска ловна дружинка, който просто е искал да избие комплексите си като си поиграе на сафари в умереноконтиненталния климатичен пояс (кога друг път би му се отдала такава възможност), а после да се похвали с трофея си и да се направи на мотика в гнусната квартална кръчма, където той и подобни нему типове ежедневно търкат седалките, опитвайки се да заблудят себе си и обществото, че са големи и стойностни мъже.

Убит в страна, в която царят средновековно невежество, битов кретенизъм и диващина;

където всеки откачен идиот притежава оръжие;

където кравата яде ежедневен бой, защото неудачният й стопанин, който ще продаде млякото й, за да си купи цигари, че даже и ще пие от него, не е доволен от партията, за която е гласувал и пак ще гласува;

където безстопанствените животни са повече от домашните, а всяко второ домашно куче прекарва целия си живот вързано на синджир на двора – зиме и лете, на студ, пек и дъжд;

където през ден хора и животни се давят от най-обикновен валеж; 

където животът не е безценен, а просто не струва нищо.

Ягуарът е изчезващ вид. В света днес има само 15 000 броя (по данни от 2012 г.), като това число непрекъснато намалява. И ние, българите клети, които също сме на изчезване, допринесохме за заличаването на живота от лицето на Земята. Ние, дето претендираме, че сме особено интелигентен, мъдър и древен народ, на който едва ли не му е отредено да коли и беси в света, но всички велики сили ни тъпчат, защото ни завиждат за киселото мляко и Кубрат Пулев.

Иначе Законът за защита на животните в нашата велика страна определя, че който умишлено умъртви животно, той се наказва с лишаване от свобода и парична глоба!

Щом ягуарът Алонсо е бил застрелян от ловец, значи е било възможно да бъде улучен с упойващи стрелички. Факт!
А кметът на града (осиновителят на убития ягуар!) и институциите могат да се плямпат каквито си искат оправдания пред медиите.

Това, което са направили те, а именно да застрелят животното, което при все е и от застрашен вид, е отвратително. И нищо в случая не може да оправдае комбинацията от невежество, мързел и жестокост. Ягуарът дори не се е отдалечил! И едва ли е щял да отиде по-далеч, тъй като винаги е живял затворен зад решетки и не е познавал свободата. А шефовете на институциите, разбира се, взимат заплати. И най-нахално ще продължат да взимат такива, въпреки некадърността си. Заплати за некадърност. 

Дали Цацаратурата ще се самосезира по случая с убийството на ягуара от ловешкия зоопарк? Съмнявам се.

Дали кметът на Ловеч си направи добър пиар? Сред простата маса – със сигурност.

Дали институциите спасиха някого или нещо от ягуара Алонсо? Не.

Дали същите убиха някого или нещо? Да.



Възможно ли е да предозирате с витамини?
Възможно ли е да предозирате с витамини?

Потребителите са бомбардирани със съобщения, че приемането на високи дози от определени витамини може да е от полза за здравето по много начини....